EveryTeen
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Tüm Gençler Burada!
 
AnasayfaAnasayfa  PortalPortal  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Dereotunun Özellikleri ve Faydaları

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Mew.
Global Moderatör
Global Moderatör
Mew.


Kadın
Yaş : 28
Mesaj Sayısı : 712
Puan : 30
Kayıt tarihi : 04/09/09
Nerden : Euphor ♥
Lakap : Gizzy, Giz, Zöö, Mew Cizem, Çizi, Gizi, Gizinaz, Deniz, Gizo, Lara

Kişi sayfası
Uyarı: 0
Yarışma Puanı: 0
Dereotunun Özellikleri ve Faydaları Empty
MesajKonu: Dereotunun Özellikleri ve Faydaları   Dereotunun Özellikleri ve Faydaları Icon_minitimePerş. Haz. 24, 2010 4:34 pm

Çorbalarda, soslarda, balık ve et yemeklerinde severek kullandığımız bir sebzedir dereotu.

Eski çağlardan beri özellikle turşularda koruyucu ve bozulmayı önleyici etkileri nedeniyle, kuru tohumları turşu, pasta, ekmek, çorba yapımında yaygın olarak kullanılmaktadır.



Dereotu 100 yıldan beri Çin'de yapılan doğal ilaçlarda, sindirim sistemi rahatsızlıklarına karşı kullanılmaktadır. e-kolay'ın haberine göre Romalılar ise dereotu tohumlarını sindirimi kolaylaştırmak için çiğnemekteydiler. Özellikle çocuklardaki sindirim problemlerinde anason gibi sindirimi kolaylaştırıcı diğer bitkilere nazaran daha hafif olması nedeniyle tavsiye edilmektedir.


Sindirim sisteminizi çalıştırır

Gaz söktürücü, yatıştırıcı ve hazmettirici özelliklerinden dolayı dereotundan, geleneksel halk ilaçlarında yararlanılmaktadır. Dereotunun tohumları kusma, hıçkırık ve karın şişmesi gibi rahatsızlıklara da iyi gelmektedir. Dereotunun tohumu, bal ile şerbet yapılarak içilirse kusmayı kolaylaştırmaktadır. Nefesinizi açmak ve kötü kokulardan arınmak için yarım ya da bir çay kaşığı dereotu tohumunu çiğnemeniz yeterlidir. Tohumlarından yapılan çayın, bağırsak yanmaları, karın ağrıları ve idrar yapamama gibi durumlarda fayda sağladığı bilinmektedir.


Diğer faydaları

Salatalarda sıklıkla kullanılan taze yaprakları iştah açıcıdır. Aynı zamanda sindirime yardımcı ve idrar söktürücüdür. Damarları açma, kan dolaşımını kolaylaştırma ve düzenli tüketilmesi durumunda, emzikli kadınların sütünü artırma gibi özellikleri de vardır. Dereotu temel yağ asitleri bakımından zengindir. Antioksidan özelliği de bulunmaktadır.

İdrar yolu enfeksiyonlarında etkilidir

Boşaltım sisteminde enfeksiyonlara neden olan Escherichia Coli bakterisine karşı savaşma özelliği bulunmaktadır. Bu amaçla banyo suyunuza, tülbende sarılmış 1 çay kaşığı silme dereotu tohumu yağı atmalısınız. Dereotu tohumlarının, sindirim sisteminde ishale neden olan birçok bakteriye karşı da vücudu koruma özelliği vardır.


Dereotu çayı yapmak için

Ezilmiş 2 çay kaşığı dereotu tohumunu, kaynamakta olan suya atarak 2-3 dakika kaynatmanız yeterlidir. 10 dakika kadar çayınızın demlenmesini bekleyin. Her yudumda nefesinizin açıldığını hissedeceksiniz. Günde 3 fincan dereotu çayını güvenle içebilirsiniz. Çocuklara gaz ve sancı durumlarında, seyreltilmiş çaydan daha az miktarlarda verebilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Dereotunun Özellikleri ve Faydaları
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
EveryTeen :: Güzellik :: Sağlık-
Buraya geçin: